HUSET – GRUVEFOLKETS INNESTED

Hele året

Tegnet av Jakob Hansen, som også var artitekt for Collosseum kino i Oslo. Store Norske begynte å bygge i 1948, og dørene åpnet 13 oktober 1951. Huset lå sentralt, og ble derfor kalt byens hjerte. Det lå nøytralt midt mellom klasseskillet, gruvearbeiderne og funksjonærene.

ØSTKYSTEN

feb - mai

Inn i isbjørnens rike, og opplev den arktiske naturen på kloss hold! Østkysten av Spitsbergen er ikke påvirket av Golfstrømmen i samme grad som vestkysten, det er derfor lavere temperaturer her, og mer is. Isbjørnen lever på isen, på leting etter sel, og her er det gode muligheter for å se det mektige dyret på trygg avstand. Østkysten er også kjent for sine majestetiske brefronter og sitt unike landskap.

SVALBARD HOTELL

Longyearbyens mest eksklusive overnattingsmulighet. Med utsikt mot syd, over Lars- og Longyearbreen, er den strategisk plassert i forhold til nordlyset, som oftest viser seg mod syd.

SNØSCOOTERSAFARI TIL PYRAMIDEN

feb-mai

Et ekte arktisk eventyr til det forlatte, russiske gruvesamfunnet Pyramiden. Pyramiden var tidligere en av de største bosetningene på Svalbard, med ca. 1000 innbyggere. På slutten av 90-tallet ble byen fraflyttet, og nå ligger den igjen som en spøkelsesby innerst i Billefjorden.

VON POST

feb - mai

I Tempelfjorden opplever man polarnaturen slik de gamle oppdagere og eventyrere gjorde det for flere hundre år siden. Er du heldig, får du kanskje et glimt av «Kongen av Arktis» – isbjørnen – mens den rusler rundt på leting etter mat.

MIDNATTSOLSAFARI TIL BARENTSBURG

April

Midnattssolen gjør sitt inntog, og gir oss dagslys hele døgnet. Trekkfuglene kommer tilbake, og fjellsidene fylles av et yrende dyreliv. Det er helt spesielt å ferdes ute i det vakre vinterlandskapet på kveldstid, med mindre aktivitet i løypene og fortsatt har fullt dagslys.

Del:

Booke

replica watchesreplica rolex