MIDNATTSOLSAFARI TIL BARENTSBURG

Midnattssolen gjør sitt inntog, og gir oss dagslys hele døgnet. Trekkfuglene kommer tilbake, og fjellsidene fylles av et yrende dyreliv. Det er helt spesielt å ferdes ute i det vakre vinterlandskapet på kveldstid, med mindre aktivitet i løypene og fortsatt har fullt dagslys.

Du blir hentet på bostedet og kledd opp med gode varme klær og sko. Dere har en briefing om snøscooterkjøring før dere tar turen til det russiske gruvesamfunnet Barentsburg, som ligger i Grønnfjorden. Barentsburg er den nest største bosetningen på Svalbard, med ca. 400 innbyggere. Russerne kjøpte Barentsburg fra Nederland på 30-tallet. Tidligere utgjorde den samlede befolkningen i Barentsburg, Grumant og Pyramiden hovedtyngden av folketallet på Svalbard. I dag er Barentsburg den eneste russiske bosetningen som er igjen. Her bor og arbeider mennesker fra Russland og Ukraina. Barentsburg er en ”Company city”, og driver i hovedsak med gruvedrift og noe turisme. Bosetningen ble jevnet med jorden under 2. verdenskrig. Likevel hviler det et historisk sus over stedet, med Lenin på toppen av bakken, skuende over sitt folk. Barentsburg har eget kullkraftverk, sykehus, museum, hotell, skole, barnehage og kultur- og idrettsbygg. I tillegg har de grisefjøs og drivhus.

Dere spiser russisk middag på hotellet, og det er mulighet for omvisning for å få et innblikk i dagliglivet til bosetningen. Både på tur og retur blir det flere stopp og pauser, og guiden vil fortelle deg om severdigheter som vi passerer.

Anbefaler alle å kjøre egen snøscooter, da dette er enklere enn å kjøre med passasjer. Total kjørelengde: Ca. 13 mil

dörrbarentsburg

Viktig:
Godt og varmt ullundertøy, eller tilsvarende ull
Gyldig førerkort for bil, motorsykkel eller snøscooter
Total distanse: Ca. 220 km
Kjøretid: Ca. 7,5 time
Henting: Ca. 08.00 på ditt hotell, tirsdag og lørdag

Del:

  • Transport til og fra overnattingssted
  • Snøscooter, Touring 4-takt
  • Snøscooterbekledning: Dress, støvler, yttervotter, hjelm, briller og balaklava
  • Søk- og redningsforsikring
  • Guide med snøscooter, nød- og sikkerhetsutstyr
  •  Middag

Booke

replica watchesreplica rolex