HUSET – GRUVEFOLKETS INNESTED

Tegnet av Jakob Hansen, som også var artitekt for Collosseum kino i Oslo. Store Norske begynte å bygge i 1948, og dørene åpnet 13 oktober 1951. Huset lå sentralt, og ble derfor kalt byens hjerte. Det lå nøytralt midt mellom klasseskillet, gruvearbeiderne og funksjonærene.

Tegnet av Jakob Hansen, som også var artitekt for Collosseum kino i Oslo. Store Norske begynte a bygge i 1948, og dørene åpnet 13 oktober 1951. Huset lå sentralt, og ble derfor kalt byens hjerte. Det lå nøytralt midt mellom klasseskiller, gruvearbeiderne og funksjonærene.

Kvelden starter kl. 18.30 hvor man møter opp utenfor gamle kiosken og får servert champagne og en kulturhistorisk vandring på Huset. Vi begynner i posttrappen og forteller om byggingen av Huset og dens mange funksjoner og betydninger for gruvesamfunnet. Deretter beveger vi oss opp i kinosalen og serverer historier fra tiden den også fungerte som byens idrettshall og til og med kirke.  Så går turen innom den gamle nødsykestua (dagens styrerom) og biblioteket som nå er gjort om til lounge. Etter en halvtimes omvisning ender turen eventuelt i klasserommet hvor det er dekket opp til middag. 

Gammal bild Huset.jpeg

Del:

  • Champange ved ankomst
  • 30 min rundvandring

Booke

Book Now
replica watchesreplica rolex