SNØSCOOTERSAFARI TIL PYRAMIDEN

Et ekte arktisk eventyr til det forlatte, russiske gruvesamfunnet Pyramiden. Pyramiden var tidligere en av de største bosetningene på Svalbard, med ca. 1000 innbyggere. På slutten av 90-tallet ble byen fraflyttet, og nå ligger den igjen som en spøkelsesby innerst i Billefjorden.

På tur gjennom det arktiske landskapet på den snøkledde tundraen. Turen vil ta deg gjennom store vide daler, over pass, langs vakre kystlandskap og frosne elver.

Dere kjører østover fra Longyearbyen, og krysser Tempelfjorden på sjøisen. Etter å ha passert et par isbreer kommer dere til Adolfbukta, og videre kjører vi over Billefjorden på sjøisen før vi når Pyramiden. Sverige solgte i sin tid Pyramiden til Russland, og stedet har i mange år vært Russlands juvel. Sent på 1990-tallet ble all drift stoppet, folk flyttet fra byen og Pyramiden har siden den gang stått som en spøkelsesby. I dag er det kun noen få russere som jobber med vedlikehold og holder hotellet åpent for langveisfarende som kommer fra Longyearbyen, på dagstur eller for overnatting. Pyramiden fungerer også som base for forskere som kommer til Svalbard, spesielt sommerstid da øyrikets biologiske og økologiske mangfold er veldig eksponert i dagen og lett å studere.

Anbefaler alle å kjøre egen snøscooterscooter på alle våre turer, da det er lettere å kjøre uten passasjer. Alle våre turer er væravhengige, og må ha et minimum antall deltagere.

 

 

pyramiden

Viktig:
Godt og varmt ullundertøy, eller tilsvarende ull
Gyldig førerkort for bil, motorsykkel eller snøscooter
Total distanse: Ca. 220 km
Kjøretid: Ca. 7,5 time
Henting: Ca. 08.00 på ditt hotell, tirsdag og lørdag

Del:

  • Transport til og fra overnattingssted
  • Snøscooter, Touring 4-takt
  • Drivstoff
  • Søk- og redningsforsikring
  • Varm lunsj, varm drikke og kjeks
  • Snøscooterbekledning: Dress, støvler, yttervotter, hjelm, briller og balaklava
  • Guide med snøscooter, nød- og sikkerhetsutstyr

Booke

replica watchesreplica rolex