ØSTKYSTEN

Inn i isbjørnens rike, og opplev den arktiske naturen på kloss hold! Østkysten av Spitsbergen er ikke påvirket av Golfstrømmen i samme grad som vestkysten, det er derfor lavere temperaturer her, og mer is. Isbjørnen lever på isen, på leting etter sel, og her er det gode muligheter for å se det mektige dyret på trygg avstand. Østkysten er også kjent for sine majestetiske brefronter og sitt unike landskap.

På tur gjennom det arktiske landskapet på den snøkledde tundraen. Dere vil ta deg gjennom store vide daler, over pass, langs vakre kystlandskap og frosne elver.

Turen østover fra Longyearbyen, gjennom Adventdalen på det frosne elvedeltaet. Videre tar dere er gjennom Eskerdalen og ut i Sassendalen. Her ved dette «veikrysset» fortsetter dere østover, til dere kommer til bremassivene som strekker seg fra nord til sør på Spitsbergen. Etter en liten ekstra sikkerhetsbrief, bærer det gjennom en morene og opp på de snødekte breene som tar oss over til østkysten og Mohnbukta. Her utpå sjøisen har dere isbre på den ene siden, og Barents- og Edgeøya på den andre langt i det fjerne. En varm lunsj etter eventuelt dyreliv som kan befinne seg i området, før dere igjen setter er på snøscooterne og begynner tilbake reisen mot Longyearbyen.

Anbefaler alle å kjøre egen snøscooterscooter på alle våre turer, da det er lettere å kjøre uten passasjer. Alle våre turer er væravhengige, og må ha et minimum antall deltagere.

 

 

 

Fritjofbreen 

Viktig:
Godt og varmt ullundertøy, eller tilsvarende ull.
Gyldig førerkort for bil, motorsykkel eller snøscooter
Total distanse: Ca. 220 km
Kjøretid: Ca. 7,5 time
Henting: Ca. 08.00 på ditt hotell, tirsdag og lørdag

Del:

  • Transport til og fra overnattingssted
  • Snøscooter, Touring 4-takt
  • Drivstoff
  • Søk- og redningsforsikring
  • Varm lunsj, varm drikke og kjeks
  • Snøscooterbekledning: Dress, støvler, yttervotter, hjelm, briller og balaklava
  • Guide med snøscooter, nød- og sikkerhetsutstyr

Booke

replica watchesreplica rolex