VON POST

I Tempelfjorden opplever man polarnaturen slik de gamle oppdagere og eventyrere gjorde det for flere hundre år siden. Er du heldig, får du kanskje et glimt av «Kongen av Arktis» – isbjørnen – mens den rusler rundt på leting etter mat.

På tur gjennom det arktiske landskapet på den snøkledde tundraen. Vi vil ta deg gjennom store vide daler, over pass, langs vakre kystlandskap og frosne elver.

Dere starter turen østover fra Longyearbyen, gjennom Adventdalen på det frosne elvedeltaet. Videre tar dere er gjennom Eskerdalen og ut i Sassendalen. Herfra kjører dere nordover til Fredheim, som var fangsthytten og hjemmet til en av Svalbards mest kjente fangstmenn, Hilmar Nøis (1891-1975). Deretter bærer det ut på sjøisen og mot blåisen Tunabreen har eksponert i dagen for oss.

Om været tillater blir det lunsj på isen foran breen eller på et av fjellene som omringer Tempelfjorden. Dersom det ikke er mulig kjører dere til vår lavvo som ligger i Brattlidalen, en bortgjemt dal formet av vannet som har rent her gjennom flere tusen år.

Når sola er tilbake, og våren nærmer seg er det vanlig å se sel på isen i Tempelfjorden, og det er også et yrende fugleliv her.

Anbefaler alle å kjøre egen snøscooterscooter på alle våre turer, da det er lettere å kjøre uten passasjer. Alle våre turer er væravhengige, og må ha et minimum antall deltagere.

fritjofbreenvind

Viktig:
Godt og varmt ullundertøy, eller tilsvarende ull
Gyldig førerkort for bil, motorsykkel eller snøscooter
Total distanse: Ca. 220 km
Kjøretid: Ca. 7,5 time
Henting: Ca. 08.00 på ditt hotell, tirsdag og lørdag

Del:

  • Snøscooter, Touring 4-takt
  • Transport til og fra overnattingssted
  • Drivstoff
  • Søk- og redningsforsikring
  • Bananasplit
  • Snøscooterbekledning: Dress, støvler, yttervotter, hjelm, briller og balaklava
  • Guide med snøscooter, nød- og sikkerhetsutstyr

Booke

replica watchesreplica rolex